- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Gebruiksaanwijzing voor Vrouwencondooms
De vrouwelijke condooms kunnen een uitkomst bieden wanneer een mannelijk condoom te klein blijkt te zijn of wanneer een mannelijk condoom niet voldoet aan de wensen.
Het vrouwencondoom is een geschikt anticonceptiemiddel voor jou, wanneer:
- Je zonder tussenkomst van de arts anticonceptie wil aanschaffen
- Je beschermt wil zijn tegen zowel zwangerschap als soa’s
- Je op zoek bent naar een anticonceptiemethode zonder hormonen
- Je op een hygiënische wijze seks wil hebben tijdens de menstruatie
- Je net bevallen bent of om een andere reden een gevoelige vaginawand hebt
Hoe gebruik je een vrouwencondoom?
Sommige vrouwen zullen het makkelijk vinden om een vrouwencondoom de eerste keer zelf te proberen. Kies een ontspannen houding, liggend, zittend met je knieën van elkaar of staand met een voet op een stoel. Bekijk de instructievideo voor het vrouwencondoom of de handleiding eronder.
Hoe werkt een vrouwencondoom?
Neem het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking. Je zult merken dat het vrouwencondoom is voorbehandeld met glijmiddel.
Zorg dat de flexibele binnenring zich aan het gesloten einde van het vrouwencondoom bevindt. Knijp de binnenring tussen duim en middelvinger terwijl je in de binnenring blijft knijpen.
Breng met je andere hand de schaamlippen van elkaar. Breng de binnenring in de vagina en duw deze zo ver mogelijk naar binnen.
Hierna drukt je de wijsvinger in het vrouwencondoom totdat je de onderkant van de binnenring kunt voelen. Duw nu de binnenring zo ver mogelijk in de vagina.
Het vrouwencondoom zit op de juiste plaats wanneer de binnenring net voorbij het schaambeen ligt. Je voelt het schaambeen door je vinger, als deze enkele centimeters in de vagina is, te bewegen in de richting van je buik. De buitenring en een klein deel van het condoom blijven buiten de vagina. Dit is normaal, jij en je partner zullen hier niets van merken.
Wat gebeurt er tijdens het vrijen?
Voor het inbrengen van het vrouwencondoom is het niet nodig dat de penis in erectie is. Het vrouwencondoom kan op ieder gewenst moment voor de gemeenschap worden ingebracht. Het is aan te raden om de penis van je partner in het
condoom te leiden. Als je merkt dat de penis naast het condoom in de vagina komt, dan dient de penis terug
getrokken te worden en alsnog in het condoom te worden gebracht.
Het is normaal dat het vrouwencondoom tijdens het vrijen gaat schuiven. Dit vermindert de bescherming en het gevoel niet, want de penis blijft geheel omsloten en het sperma blijft in het condoom.
Het vrouwencondoom verwijderen
Omdat het vrouwencondoom de vagina geheel omsluit is het niet nodig dat de penis direct na de zaadlozing wordt teruggetrokken. Je kunt het vrouwencondoom verwijderen wanneer dat het beste uitkomt voor jou en je partner.
Voordat je het vrouwencondoom verwijdert, draai je de buitenring een slag, zodat het sperma in het condoom wordt gesloten.
Daarna trek je voorzichtig het condoom uit de vagina. Stop het gebruikte condoom weer in de verpakking en gooi het in een afvalbak. Nooit door het toilet spoelen! Gebruik bij elke gemeenschap een nieuw vrouwencondoom.
Een andere naam voor het vrouwencondoom is FEMIDOM, de nieuwste generatie is ook bekend onder de naam Femidom FC2 of enkel FC2.